Trajnostna oblačila za boljši jutri

Skupinsko naročanje oblačil

Skupinsko naročanje Fair Trade oblačil

V Zadrugi BUNA smo se leta 2016 začeli bolj ukvarjati s problematiko bombaža in z njo povezano problematiko izkoriščanja tistih, ki izdelujejo oblačila. Vendar pa v Sloveniji rešitve, razen trgovin, ki ponujajo oblačila iz druge roke, skoraj nismo mogli ponuditi. Zato smo se lotili razsikovanja in odkrili People Tree – prvo organizacijo, ki je pridobila GOTS (Global Organic Textile Standard), ki zagotavlja, da je celotna oskrbovalna veriga OK – skladna z ekološkimi in Fairtrade standardi. Uporabljajo ekološki in Fairtrade bombaž, za barvanje uporabljajo naravne in varne barve. V izdelke vključujejo materiale, ki jih pridobijo lokalno iz narave ali jih reciklirajo. Tkejo ročno in izdelke transportirajo po morju, ne z letali.

Vendar vse to ni dovolj, da smo se odločili, da jih nagovorimo. Zanje smo se odločili, ker so njihovi izdelki kakovostni in tudi na izgled takšni, da jih bomo z veseljem nosili. Dve obleki smo naročili testno in sta nas zelo pozitivno presenetili. Narejeni sta zelo kakovostno in iz zelo prijetnih materialov ter seveda obe opremljeni z natančnimi informacijami, od kod prihajata in kdo ju je naredil.

Imajo pa ta oblačila eno veliko “napako”. So precej draga. Razmišljali smo, kako jih narediti bolj dostopna ter pisali People Tree in se z njimi dogovorili, da v Sloveniji naredimo nekaj po principu skupnostnega naročanja – skratka oni nam priznajo 20 % popust, mi pa oddamo skupno naročilo.

Kako poteka naročanje?

  1. Naročite se na prejemanje elektronski sporočil, s katerimi vas obvestimo o tem, da je skupinsko naročanje odprto—to storite tako, da izpolnite obrazec spodaj,
  2. pregledate spletno stran People Tree, izberete izdelke, pripravite seznam (ime izdelka v celoti, želeno velikost, šifro izdelka ter ceno) in ga pošljete na garderoba@buna.si. Na vsa oblačila v redni prodaji vam pri izdaji računa praviloma obračunamo 20 % popust, na druge izdelke ter oblačila v akciji pa 10 % popust na akcijsko ceno. V primeru, da je artikel na spletni strani že dvakrat znižan, pa dodatnega popusta ne priznamo,
  3. seznam izdelkov oddate do datuma navedenega v obvestilu o odprtem skupinskem naročanju,
  4. ob prejemu vseh naročil sestavimo skupno naročilo, ki ga pošljemo People Tree,
  5. oblačila so poslana na naš naslov, mi pa organiziramo prevzme po Sloveniji (v Ljubljani je možno oblačila prevzeti na dveh lokacijah oz. po dogovoru). Če ne gre drugače, lahko naročeno pošljemo tudi po pošti (za pošiljanje naročenih artiklov po pošti zaračunamo 2,00 EUR poštnine, ne glede na velikost naročila),
  6. ko naročeno prevzamemo, pripravimo tudi račune, ki jih pošljemo po pošti—račun nato poravnate prek TRR,
  7. če s prejetimi artikli niste zadovoljni (npr. če velikost artikla ni ustrezna), jih lahko zamenjamo ali pa oddamo v prodajo v Pravično trgovino 3MUHE.

Na ta način vam zagotovimo, da pri naročilu sprejemate minimalno tveganje. V primeru vračila naročenega, vam denar vrnemo ali vam po dogovoru izstavimo dobropis.

*Pridružujemo si pravico do spreminjanja pogojev, če se pogoji spremenijo za nas.

People Tree—Fair Trade Fashion

In the past, ethical, Fair Trade, organic and sustainable were not words people thought of as fashionable. People Tree has transformed ethical fashion into something desirable, glamorous and luxurious. We design and produce high quality, fashionable products for women and men as well as collaborating with leading designers to produce unique collections.

While many fashion brands talk about ‘corporate social responsibility’ or ‘ethical fashion’, we go further. We follow the principles of Fair Trade in every aspect of our business. All of our products are made by artisans and producers who work to Fair Trade standards. People Tree has been a pilot case for certification for Fair Trade Manufacture under the World Fair Trade Organisation and we were the world’s first clothing company to receive the World Fair Trade Organization Fair Trade product mark in 2013.

Fair Trade makes a powerful difference. People Tree is helping to alleviate poverty in the world’s most marginalised communities.

E-obveščanje za skupinsko naročanje

Obvestili vas bomo, kdaj je skupinsko naročanje odprto.