Moja kava – otvoritev razstave

Vabilo na otvoritev razstave Društva Fotorama.

6 oktobra, 2014

Na vsakem srečanju društva Fotorama pijejo kavo. Pa so se vprašali, kaj je kava in kako uživamo kavo? S fotoaparati smo se odpravili med ljudi in začeli slikati. Medtem so od predstavnikov Zadruge Buna izvedeli še več o pravični trgovini in dejstvih o kavi, od kod prihaja, kako jo pridelujejo, kako jo pražijo in pripravljajo. Doživetja so zbrali na slikah, jih razvili s pomočjo kave in jih razstavili. Društvo Fotorama in Buna vas vabita na otvoritev razstave, kjer bomo zgodbo kave prek besede, slike in okušanja kave predstavili tudi vam. Dobimo se v petek, 10. oktobra 2014, ob 19h, Savska cesta 14, Kranj.

Ideja za razstavo Moja kava je nastala kot rezultat raziskovanja, fotografiranja in dela v temnici. Vključuje tako osebni pristop pri zajemu fotografije, kot pri tehničnem postopku razvijanja, saj so se fotografi skozi cel proces družili s kavo. Proces ima nemalo neznank, zato je bilo težko predvideti rezultat, kar pa je naredilo projekt še toliko bolj zanimiv in zabaven. Skozi fotografije so želeli prikazati njihov oseben odnos do kave, kar je v nas vzbudilo večje zanimanje o tej skrivnostni mani.  V petek jo bomo zgodbo pravične kave delili tudi z vami, vam pripravili kavo na malo drugačen način ter vam pokazali, kako kavo pražimo.

Fotorama je skupina mladih fotografov, ki vsak na svojem področju kroti ustvarjalnega duha. Polni so iskrivih idej, kreativne energije in brezmejne domišljije. Imajo znanje, željo in vizijo, da združeni sežejo višje in dlje. So zagovorniki udobnega delovnega okolja, ki nudi konstruktivno vzpodbudo našim umetniškim sivim celicam. Njihovo poslanstvo temelji na povezovanju in medsebojnem sodelovanju, nesebično podajajo znanje in delijo izkušnje, spoštujejo vsakega, ki v eni roki nosi sonce in v drugi zlati smeh, predvsem pa cenijo tiste, ki v srcu čutijo potrebo, da na kakršenkoli način izrazijo in udejanijo svoje zamisli. Dolga leta so hodili v  najrazličnejše šole in fakultete, svoje znanje pa so pripravljeni deliti z vsakim. Na stežaj so odprli svoja vrata in so pripravljeni na nas. Vabljeni k soustvarjanju in druženju.

Več o Društvu Fotorama tukaj.

Skladno z načeli pravične trgovine

Skupinsko naročanje oblačil

Povezali smo se s People Tree – prvim certificiranim proizvajalcem oblačil na svetu – in skupaj pripravljamo skupinska naročila oblačil za Slovenijo. Prijavite se na prejemanje novic in se nam pridružite.

PREVERI PODROBNOSTI