Buna je oživela

Zadruga Buna je predstavila svoj prvi izdelek, ki udejanja vsa načela koncepta Buna.

12 junija, 2014

Sweet & Delicious

To je na poseben način pripravljena kava Buna Cold Brew. Izčrpni predstavitvi kave kot surovine, ki si jo pripravljamo vsak dan, pa o njen ne vemo veliko, je sledila degustacija kave iz Mehike in Etiopije, obe pripravljeni na t.i. drip način, nato preizkušanje Bune Cold Brew, na koncu pa še poslastica – ledena kava na osnovi Bune Cold Brew.

Buna Cold Brew, ki smo jo preizkušali, prihaja i zJužne Mehike, pokrajine Chiapas. Kava je rasla v senci drugih dreves, bila ročno obrana in predelana z mokro metodo. V Sloveniji smo jo spražili, zmleli in namočili v hladni vodi. Tako pripravljeno smo zapakirali v vračljive stekleničke in opremili z vsemi znanimi podatki. Buno Cold Brew lahko hranite v hladnem temnem prostoru do 7 dni. Priporočamo uživanje brez dodatkov, mleka in sladkorja.

Foto: Veronika Savnik

Skladno z načeli pravične trgovine

Skupinsko naročanje oblačil

Povezali smo se s People Tree – prvim certificiranim proizvajalcem oblačil na svetu – in skupaj pripravljamo skupinska naročila oblačil za Slovenijo. Prijavite se na prejemanje novic in se nam pridružite.

PREVERI PODROBNOSTI
Izobražujemo in se družimo

Predavanja in delavnice

Nadaljujemo s predavanji in delavnicami Srečanje s pravično kavo, Srečanje s pravičnim bombažem in Srečanje s pravičnim kakavom. Letos pa jim dodajamo še Sadje naj bo pravično.

VEČ O DELAVNICAH